جن نیز مانند انسان موجودی انتخابگر است که بر سر دو راهی قرار میگیرد، بنابراین، برای انتخاب راه صحیح نیازمند پیامبرانی است که راه راست و مسیر هدایت را به او نشان دهند.
در روز قیامت خطاب به جن و انس گفته میشود: «یمعشَر الجنِّ و الانسِ ألَم یَأتِکم رسلُ مِنکم یَقُصّون عَلیکُم ءایتی ...». (انعام، 130) با استناد به این آیه مشخص میگردد که جنّها با بهرهمندی از قدرت شعور در قبال اعمال خویش مسئوول هستند و مورد بازخواست قرار میگیرند؛ بنابراین باید مانند انسانها به وسیله پیامبر یا وصی او به تکالیف خود آگاه گردند تا در صحنه قیامت پاسخگوی اعمال خود باشند.
برخی از مفسرین معتقدند این آیه بر آمدن پیامبرانی از جنس جن و انس تصریح دارد (طباطبایی، 1364: 7، 488)
و برخی دیگر خطاب آیه را متوجه جن و انس دانستهاند و علت اینکه در قرآن درباره پیامبرانی از جن سخن آمده، در حالیکه پیامبران انسان هستند این است که جانب انسان را غلبه داده است. (طبرسی، 1349: 8، 216؛ میرزا خسروانی، بیتا: 3، 162) از طرف دیگر با توجه به آیاتی از سوره جن (13-28) معلوم میگردد که قرآن و تعالیم اسلام برای جنّ و انس است و مانعی ندارد که رسولان و نمایندگانی از خود آنها از طـرف پیامبـر(ص) مأمـور دعـوت آنان بوده باشند. (مکارم شیرازی و دیگران، 1376: 1، 442؛ همان: 2، 382)
برخی از آیات، اعتقاد جنّها به دیگر پیامبران اولواالعزم را بیان میکنند، مانند آیه «قالوا یقَومَنا إنا سَمِعنا کُتبا أنزِلَ مِن بَعدِ مُوسی مصدِّقاً لِما بَینََ یدیه یَهدی إلی الحَقِّ و إلی طَریقٍ مُستقیمٍ». (احقاف، 31)
منظور از کتاب نازل شده بعد از موسی(ع) قرآن کریم است که تورات و کتب آسمانی پیشین را تصدیق میکند و جنّها به دین موسی(ع) و کتاب او ایمان داشتند.
در آیاتی از سورههای نمل (17 و 39) و سبأ (12) به داستان حضرت سلیمان(ع) و جنّهایی که تحت فرمان او بودند اشاره شده است.
بنابراین، جنّ هم مانند انسان، مکلّف است و باید به تکالیف خود آگاه گردد؛ به همین جهت آنها نه فقط به پیامبران اولواالعزم و کتب آنها ایمان داشتند بلکه با استفاده از تعالیم پیامبران، به وظایف خود عمل میکردند.